sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Itsetehty vaniljajäätelö- VHH ja maidoton


Vihdoinkin tuli lämpö- tai no onhan se tullut pari kertaa aiemminkin tänä kesänä. Molemmilla kerroilla meillä on ollut jälkikisa Tuton kanssa, joten hyvin on jäänyt mieleen kun molemmat ollaan oltu ihan läkähtyneitä. Ollaan siivoiltu ja uudelleen järjestelty meidän terassia ja parveketta Karin kanssa. Painepesuri on heilunut ja sohvaryhmiä kanneskeltu kerroksesta toiseen. Nyt kun tuli valmista ja terassit hohtaa puhtauttaan, niin tein oikein pitkän hotjoogan auringoinpaisteessa. Rakastan joogata kuumassa- hiki virtaa ja kuonat poistuvat tehokkaasti. Ja sitten kun olin joogannut, alkoi tekemään mieli jäätelöä. Mutta ei sokeria. Joten halusin kehitellä ohjeen, jossa ei ole lainkaan sokeria ja joka näin ollen sopisi syötäväksi tuoreiden mansikoiden ja sulatetun raakasuklaan kanssa.


Jäätelö onnistui yli odotusten. Rakenne oli erittäin hyvää ja makukin miellytti minun lisäkseni myös Tutoa, joka kampesi syliini nuolemaan kupin pohjia. Mikäli olet tarkka hiilareista, niin laita jädeen ainoastaan puolikas banaani. Saat siitä hiilareita kyllä sen 10 g, mutta silti jädessä on huomattavasti vähemmän hiilareita kuin kaupan jäätelöistä. Jäisen banaanin kannattaa antaa hiukan sulaa huoneenlämmössä ennen blendaamista varsinkin jos et omista tehokasta blenderia. Maista jädeseosta ennen pakastamista ja mikäli kaipaat makeutusta, niin lisää hieman nestemäistä steviaa. 


Soijalesitiinijauhe tuo tähän ohjeeseen rakennetta ja lucuma kermaisuutta ja makeutta. 
Soijalesitiinijauhe tuo siis kermaista rakennetta ja antaa tasaisen lopputuloksen. Soijalesitiini sisältää monia terveydelle välttämättömiä rasvahappoja ja esimerkiksi fosfokoliinia, joka on solukalvojen olennainen rakennusaine. Sen sanotaan parantavan solujen välistä kommunikointia ja jopa parantavan muistia. Soijalesitiini sisältää myös inositolia, joka hajoittaa kolesterolia. Lucuma-hedelmä taasen on pitkään tunnettu “Inkojen kultana” ympäri maailman ja sillä onkin pitkä käyttöhistoria erityisesti Etelä-Amerikassa. Lucuman hedelmät muistuttavat avocadoa, mutta sen hedelmäliha on kurpitsan tavoin keltaoranssia. Lucuma on täynnä hyviä hiilihydraatteja ja se sopii hyvin luonnolliseksi makeuttajaksi. Lucuman maku on monivivahteinen, hieman kirpeä ja makeahko. Voit lisätä sitä lähes mihin tahansa raakaan tai kypsennettyyn ruokaan tuomaan herkullista makua, kermaista koostumusta ja lisää ravinteita. Lisää lucumaa smoothieen tai raakasuklaaseen, käytä jauhona erilaisissa leivonnaisissa tai mausta sillä kotitekoinen jäätelö.


Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla "kutsuvapauteen". Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukea blogissa käytettävistä tuotteista.


Ohje:

2,5 dl soija- tai kaurakermaa
o,5-1 jäinen banaani
1 dl soija- tai kaurajogurttia tai maitorahkaa*
1 rkl lucumaa

* Maidottomat käyttävät soija- tai kaurajogurttia

Laita aineet blenderiin ja blendaa sileäksi. Voi puolittaa tai tuplata ohjeen, niin saat haluamasi määrän jädeä. Kaada seos jäätelökoneeseen tai mikäli jäädytät pakastimessa, kulhoon. Muista sekoittaa ensimmäisen tunnin aikana vartin välein, jotta jäätelöön tulee mahdollisimman hyvä rakenne mikäli et käytä jäätelökonetta. Maista seosta ennen kuin jäädytät sen ja mikäli kaipaat lisämakeutusta, niin lisää hieman nestemäistä steviaa.

Eikö tämä ohje miellyttänyt? Täältä löydät runsaasti lisää blogin jäätelöohjeita.

Sillä välin kun Mamma söi jäätelöä, niin Meikä sai ison hirvenluun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti